Om Tor Kristian

Tor Kristian Kjerkreit (6/3/1978 – 4/9/1997) vokste opp i Sør-Beitstad sammen med sine foreldre og to storebrødre.
Tor Kristian huskes som en morsom, omtenksom og talentfull gutt.
Han var allsidig, og beskrives som en ener både sosialt og på skolen. Og ikke minst innen idrett.
Idretten, og miljøet rundt den, ble raskt en viktig del av Tor Kristians liv. Det begynte hos idrettslaget hjemme i Sør-Beistad, hvor det var godt tilrettelagt for både sommer- og vinteridrett. Senere fortsatte det hos Steinkjer Skiklubb og Steinkjer Fotballklubb.

2I barneårene var han en ener i hoppbakken, kombinert, mange friidrettsøvelser og orientering. I tillegg drev han med langrenn og fotball, noe som fikk fullt fokus opp gjennom tenårene. Som 17-åring valgte Tor Kristian å satse kun på fotball. Det resultert i A-lagsplass som 18-åring.Idrettsglede og treningsiver kjennetegnet Tor Kristian. Han stod aldri frivillig over ei treningsøkt. Tor Kristian visste at gode resultater krevde innsats og egentrening. Sportslig var han utvilsomt et allsidig talent, noe et fullt premieskap viste. Men det viste også noe mer.

Sosialt satte Tor Kristian sine tydelige spor. Han var inkluderende, og skapte gode miljø uansett hvor han var. Tor Kristian viste positive holdninger til lagkamerater, konkurrenter, trenere og ledere. Det resulterte blant annet i Ragnar Pedersens juniorpremie av Steinkjer FK i 1992 og fotballfondets stipend i 1994.

Den 4. september 1997 døde Tor Kristian etter en tids sykdom. Minnene lever videre, blant annet i form av et minnefond. Det skal fremme idrettsglede, sunne holdninger og god sportsånd blant unge i Sør-Beitstad IL, Steinkjer Skiklubb og Steinkjer fotballklubb.